БДП - ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

За деца
За водачи
За родители


 ВОДНОСПАСИТЕЛЕН МИНИМУМ /ПРЕЗЕНТАЦИЯ/


 

Седмица преди Великден учениците от НУ „Христо Ботев“ започнаха празничните си изяви с лазаруване. Те изплетоха венци, подготвиха обредни песни за Лазаровден и Цветница и по стар обичай посетиха домовете на свои близки, приятели и роднини в селото.

Под ръководството на своите класни ръководители Дияна Христова и Мария Драгиева те подготвиха специална  Великденска програма, с която се включиха в читалищните тържества на село Оризари. Със стихотворения и танци от български и ромски фолклор учениците зарадваха жителите и гостите на селото. Великден е храмов празник на Оризари и в рамките на три дни бяха организирани различни празнични инициативи. Ентусиазмът, с който децата се включиха в подготовката на празнуването беше провокиран и от поканата на кмета на селото Петко Енчев, който редовно посещава училищните изяви и мероприятия.
На тържествата присъства и народният представител Галя Захариева, общински съветници, кметове на населени места, които похвалиха децата за положеното старание и за вълнуващата програма, с която те допринесоха за цялостната атмосфера на празника.