БДП - ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

За деца
За водачи
За родители


 ВОДНОСПАСИТЕЛЕН МИНИМУМ /ПРЕЗЕНТАЦИЯ/


 

Ученици, учители и родители се събраха на среща – разговор, посветена на 25 март, Ден на търпението. Класните ръководители запознаха всички присъстващи със смисъла и значението на празника 25 март и го свързаха с ежедневните предизвикателства, пред които е поставен всеки човек и при които проявата на търпение, разбиране и доброта към  другите е израз на емоционална извисеност и човечност.

На срещата присъстваха кметът на селото Петко Петков, представители на кметството и читалището. Поканен беше и представител на полицията, който разясни на присъстващите необходимостта от превенция на конфликтите и начините, по които могат да се предотвратяват конфликтни ситуации. Младши полицейски инспектор Петко  Петков запозна родителите с техните задължения, свързани с контрола на детското поведение.  Обсъдени бяха  различни казуси, при които възникнали конфликти могат да се решават с търпение, диалог и разбиране. Подобни срещи се провеждат периодично в училището и те са част от работата на педагогическия екип за постоянно оптимизиране на отношенията между всички участници в учебно-възпитателния  процес.
Под ръководството и с помощта на класните ръководители децата бяха изработили предварително стикери под формата на цветя и сърца, на които бяха написали своите послания до приятели, родители и учители. След завършване на срещата – разговор децата подариха своите стикери на родителите си, което създаде особено позитивна атмосфера.